Gyeonju

(recordatori: escric en un Pc corea amb teclat corea/angles...)

Avui hem passat tot el dia caminant per Gyeongju. Quan els 3 regne antics de Corea es van unificar, aquesta ciutat va ser designada la capital. Per tant, es troba plena de monuments i llocs hist`orics "desperdigados" per una superficie molt gran. Era capital i residencia de reis i aixo es nota.

A l'antiga Corea enterraven els reis i personatges importants en "tumulos" (una mica semblant al tema de les piramides egipcies pero en petit i amb pedres). Hi ha tumulos d'aquests per varies zones de la ciutat, nosaltres hem comencat la visita per l'agrupacio de tumuls del tumuli parc i les tombes reials de Daerungwon. Dins de Daerungwon hem entrat a l'unica tomba que es pot visitar, la tomba de Cheonmachong.

un tumulo i un mulo...

Hem seguit per tota la zona dels palaus, on hi ha la torre observatori astral mes antiga d'Asia (diuen...), l'observatori Cheomseongdae. Despres hem passat per la nevera (o gelera) reial Seokbinggo.

Torre Cheomsongdae envoltada de minicoreans, famosa con gafas de sol en primer plano.

Caminant una mica mes hem arribat a l'estany Anapji Pond, on el Rei feia festes i recepcions per a invitats. Amb la invasio japonesa de principis del S.XX va quedar totalment destruit, ara hi ha una replica de nomes 3 edificis del complexe que existia.
Anapji pond, autorretrato amb boques obertes...

I continuant, continuant, visita al Museu Nacional de Gyeongju. Se'ns ha fet l'hora i hem anat al mercat de Seongdong a dinar (sempre una incognita que ens trovarem...). Como no, video per immortalitzar el moment (amb ajuda de a duenya del establecimiento)
Per la tarda, acabar de visitar el mercat (tota una experiencia...) i el temple budista de Bunhwangsa.


I per acabar, el comentari de la jornada: Ja ens estem acostumant a triomfar com a occidentals entre els nens i adolescents, tots ens saluden amb un "hello" o "hi", algu ens diu "my name is..." i fins i tot algu s'atreveix a demanar-nos una foto amb ells (amb comentari "you are very tall" inclos...):

foto amb els amics coreans, amb edat de sortir-los els grans...

 Pero el millor encara estava per venir...

...aquesta tarda al temple de Bunhwangsa ens hem comencat a sentir observats... a l'entrar al temple, un home s'ha creuat amb la Vanessa i ha fet "oooohhhh". Bueno, podria ser com lo dels nens... pero resulta que sempre el teniem aprop... anavem cap all'i, ell cap all'i.. anavem cap alla, ell  cap alla... paravem... ell parava.. feia un passet... s'acostava una mica mes... total q si no ens moviem al final el teniem al costat..

..a mes es notava que volia dir algo pero no s'atrevia... fins i tot la Vanessa li ha dit "hello" i el tio no ha contestat... fins que de sobte s'acosta a ella i li diu una frase algo aixi com:

 혀ㄷㅎㅇ Beauty 효디망ㅁ,믕 Sky ㅓㅏ노하ㅓㄴㄹ.

Nomes hem entes beauty i sky... pero tot i aixo seguia per alli... ha estat tota la visita pululant pel voltant nostre i ja teniem por q se'ns acoples tot el cami de tornada (per carretera i camp...) pero al sortir del temple s'ha quedat merodeando i res mes...

Lo ha enamorao!!! hi ha testimonio grafico (encara que la miss no m'ha deixat gravar mes temps...)

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Dintre de res els hi haureu de demanar la tasa turística per fer-se fotos amb valtros jejeje

Anònim ha dit...

Yo creo que os tendriaís que vestir con sus trajes típicos y así seguro que nadie notaba vuestra presencia
(nota:escrito en castellano con teclado en castellano, pero aún así puede haber algún error en los acentos)

JR ha dit...

El "Bratt i la Angelina" no ten rés a fer al costat vostre(en guapesa, en éxit, ho tendrem que valorar). Jo no se quina es la mitjana en estatura coreana, pero els de la esquerra del Ivan (foto) son ben alts. Juguen al basquet?.
En quan al "fan" de la Angelina (tu ets més guapa, filla), es normal i lógic que us admirin (teniu alçada i bellesa). El menjar no sabeu el que menjeu pero no deixeu rés. Al restaurant del mercat de Seongdong el menjar fa molt bona cara, i flasss tots els plats nets. El bonsai de "ficus benjamina" que l'Ivan té al seu costat, també es molt maco.
Petons.
JR.

JR ha dit...

Respecto al anónimo que escribe lo de vestir con sus trajes típicos y blablablaaaaaaa. lo siento, y discrepo, estos "Viajeros del Mundo" se hacen notar, con educación, y ver su presencia con admiración vayan donde vayan y con quien traten. No obstante, no estaría nada mal que se hicieran una foto con ropas del lugar (aunque fueran de Tae-kondo).
JR.

Publica un comentari a l'entrada