Chechu

I sense adonar-nos ens trobem ja a la penultima etapa de l'aventura coreana, l'illa de Jeju (pronunciat Chechu...), declarada una de les 7 meravelles mundials naturals.

De nou amb teclat corea/angles al pc de l'habitacio  (no els hi sortiria mes barat posar wifi que un Pc a cada habitacio??)

Teclat multicaracter...

Despres de compartir l'avio amb un institut de nens coreans (l'avio anava a tope) vam arribar a l'illa. Al recollir les maletes i dirigir-nos cap a la caseta de lloguer de cotxes la primera incidencia greu: al no tenir el carnet de conduir internacional en regla no hi va haver manera de que ens donessin un cotxe! i mira que vam insistir, va venir l'encarregat, i res, els tios com parlar amb la paret. Que si no el carnet internacional no estava OK, ja podiem tenir carnet de conduir espanyol/europeu que per ells com si voliem tenir-ne un de bicicleta. Al final vam haver de desistir i anar amb la cua entre les cames cap a l'hotel.

Sort que despres seguint la nostra tonica habitual vam sopar tipicament corea:

Sopa amb Mandu i arros. Algo mes sense nom distingible al fondo... 

Aquest mati, superada la resignacio, cap al bus i a visitar la part oest i sud de l'illa. L'autobus es una mica complicat perque per creuar l'illa fa moltes parades i triga molt de temps. Total que el dia se'ns ha fet curt i hem vist la meitat del que voliem. Ens ha arribat el temps per anar al  poble pesquer de Seogwipo i visitar les cataractes Jeongbang (les unices d'Asia que donen directament al mar).




Despres hem anat a veure les cataractes Cheonjiyeon (Jeju es una illa volcanica i esta plena de coves i forats volcanics, filtra tota l'aigua de pluja i surt despres en rius i cataractes...)


Foto amb amiga coreana de regal

I un video de la posta de sol des de l'illot de Seopseom amb musiqueta ambiental i tot:




De Jeju sempre destaquen que hi ha taronjes i dones que a mes es dediquen a pescar i recollir marisc (fins i tot bussejant). Conten que hi ha mes dones que homes perque durant segles els pirates que arribaven disparaven a tot home que veien treballant, mentre que si eren dones no els hi feien res (sona a excusa dels homes per no fotre brot...). Total, que al final nomes hi van quedar dones...

La veritat es que en comptes de taronjes el que hem vist (i molt) son mandarines, i les dones que hem vist son totes iaies arrugades...

Estatua de jejuana bussejadora

I per ara aixo es tot des de Jeju, dema la part est i el que doni temps!!


1 comentaris:

Anònim ha dit...

El paisatge és preciós per això crec que ha estat considerada la 7ª meravella natural del món, heu visitat alguna de les enormes coves volcàniques de Jeju?,... i heu pujat a la muntanya del volcà Troba?..... i heu trobat les escultures escampades dels avis de la illa?
Ja ens ho contareu a la volta del viatge. petons, viatgers del Baix Camp
Josep Maria (papar)


Publica un comentari a l'entrada