Petites conclusions i algunes preguntes sense resposta

I ja som aquí, a l'aeroport internacional de Boston Logan (amb wifi gratis, com no podia ser d'altra manera... ens queda encara bastant per apendre en serveis al client..). Queden dues hores i mitja per a la sortida del nostre vol amb destí París, i de París a Barcelona, arribant demà a les 14.45...

Avui encara ens ha donat temps de visitar el que ens havia quedat pendent de Boston: la universitat de Harvard. Un campus amb atmosfera totalment universitària, es nota que aquí això de l'educació de les futures ments del país s'ho prenen seriosament.




I després, a tornar el cotxe a l'oficina de Alamo de l'aeroport (en total hem fet 2520 km de cotxe!!), facturar les maletes (ens hem passat de pes d'una i hem hagut de trasvassar part a l'altra..espectáculo garantizado..) i passar el control per l'escaner de cos!! tantes reticències i objeccions a europa i aquí els tios no et pregunten res, et fan passar per l'escaner i et veuen al natural..

..i aquí estem, esperant l'avió. Autorretrato:


I en comptes d'un acomiadament, unes petites conclusions o curiositats sense resposta del Canadà (que poden corroborar els nostres amics d'Ottawa :) )

- Perquè molts cotxes porten una espècie de protecció negra  al morro? pels insectes, per la neu? com més al nord pujàvem, més cotxes ho duien... no ho hem aconseguit esbrinar del tot:


- Perquè al Québec (de fet, també a Ottawa) totes les esglesies i moltes cases tenen les teulades platejades i superbrillants? deu ser per fondre millor la neu?


- Tenen un atur entre 8 i 9%, no m'extranya.. en una cafeteria et cobra una persona, et fa el cafè una altra i te'l dona una altra diferent. Al supermercat, fins i tot ens ha cobrat la caixera i ens ha ficat les coses en una bossa una altra noia!!!

- Lligant amb l'anterior, també saben fer-ne publicitat... per tot el Quebec estant fent moltes obres a les carreteres, a cada obra hi ha un cartell que posa algo així com: en aquest tram d'obres es dona feina a (per exemple) 55 persones. deu ser pq no et cabregis tant al veure les obres...

- Tothom porta les llums del cotxe enceses, tot i que no és obligatori... et fa cosa anar tu amb les llums apagades!

- Velocitat limit: de 30 a 50 km/h en urbà, 90 màxim en carreteres grans i 100 en autopista (tingui 2 o 5 carrils). I ens queixem dels 110!!

- Hi ha Tim Hortons (versió canadenca del Starbucks) per tot arreu, i molts 24h oberts (també MacDonalds 24h)

- Al Québec no "se andan conchiquitas" amb el tema idioma: Tot traduït al francès i només en francès (de fet, l'única llengua oficial): exemples curiosos: no hi ha Kentucky Fried Chicken (KFC) sinó PFK (Poulet Frit Kentucky!!!),  el Mcdonalds no és I'm loving it sinó c'est ça que j'aime... I ens queixem de rotular en castellà i català...

- Son ultraecologistes, pots comprar la llet en bossa de plàstic en comptes de tetrabrick.

- Per contra, sempre deixen totes les llums de la casa obertes (a Baie Saint paul estaven 24h) o la calefacció a tope.

En fi, curiositats que ens ha fet gràcia i algunes que encara no entenem...

I per acabar, el darrer plànol de ruta:


Ver 2011-09 St johnsbury-Boston en un mapa más grande

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y las fotos del scaner de cos? La censura es catalana o canadenca?

Joan_Jordi_Marta ha dit...

Bé, tot i que aquesta vegada no he pogut aportar tants cometaris, us he anat seguint (en comptes de veure mujeres y hombre y viceversa veia el blog de Ivan y Vane y viceversa). Aquest viatge tan canadenc m'ha encantat i crec que ho tindr´molt en compte quan em toqui la loteria! Molts petonets i espero que ara sí que ens veiem!

Publica un comentari a l'entrada