Québec la France

I ens hem aixecat aquest matí amb l'esmorzar a la porta, es veu que no tenen sala per esmorzar i te'l pugen a l'habitació, te'l pengen a la porta i quan et despertes i obres.. tachan!!





Bé, i un cop agafades forces, cap a visitar la ciutat del Québec. Si Montreal tenia aire europeu i francès, Québec no és que el tingui, sinó que és França a Nord Amèrica. Dubtariem si som a Franca de no ser per 3 coses: 1- el riu Sant Llorenç té una grandaria només possible a Amèrica, 2- En comptes de Renaults, peugeots i citroens hi ha toyotas, chevrolets, fords i hondas i 3- Parlen un francès molt raro.

Hem començat la visita pel parlament quebequès, la muralla i les portes d'entrada a la ciutat antiga (Vieux-Québec), molt ben conservades:



Passejant pel centre de la ciutat vella (rue St-Jean, St-louis,..) arribem a la plaça d'armes, on hem vist per primer cop (i no darrer, després es veu des de tot arreu) l'edifici emblema de la ciutat de Québec: el Château Frontenac, un hotel de luxe, estil de "cenicienta", enorme i post al mig de tot.  A Ottawa també vam veure un hotel de luxe d'estètica antiga, deu ser costum "del lugar":





I de cop ja s'ha fet l'hora de dinar. Atenció als futurs visitants, restaurant Le petit Coin Latin, al centre pero retirat del carrer principal (a la rue sta ursula), pel preu dels altres et donen entrant, plat i cafe (o intent de cafè...) i l'amo molt amable: entravem a les 14.15 i no ens ha posat problemes, tot i que ja no hi havia ningú i hem dinat sols tota l'estona. I amb musiqueta de jazz


I per la tarda, més vell Québec i la ciutadella...







.. i la part del port: Place Royale i Petit Champlain






 

Va ser el barri dels primers assentaments europeus, ens hem posat molt en el paper..


I ja per la nit, hem pujat al ferri que travessa el riu, una manera diferent per veure la ciutat il·luminada que ens ha semblat molt adient.

I ara a dormir que demà tornem a anar en ruta!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, l'hotel sembla un castell d'Alemanya!
Kines ganetes entren de viatjar amb el paissatge q surt a les fotos... i quina gana amb aket esmorzar!
Vanessa FR

Josep Maria ha dit...

El Reus Deportiu avui ha guanyat la OK Lliga, força Reus, m'ha acompanyat el meu consogre Josep Ramon, és l'amulet de la sort, quan m'acompanya guanya sempre el Reus d'hoquei.

Publica un comentari a l'entrada