Jökul, beyond The Wall.

Quin dia avui! ple d'imatges que ens emportem cap a casa, paisatges islandesos i sobretot el gel de les glaceres (no sabia que es diu glacera en català, jo li dic glaciar i tan pancho).

Hem començat el dia pel parc de Skaftafell, a tocar del glaciar Vatnajökul, el més gran d'Europa ( 3.000 km³ de gel, com si res..). I un dels principals escenaris de Game of Thrones (esperàvem veure algun dels Night watch però no hi ha hagut sort..)

Tot i que el glaciar s'anomena Vatnaökul, cada llengua té un nom en particular (Svínafellsjökull, Skaftafelljökul, i noms així de curts..) Hem començat arribant a peu de glaciar del Svínafellsjökull (glaciar del porc?) i ja ens hem quedat anonadados, tant per la vista com pel silenci, podíem sentir el cruixir del glaciar:


A peu de glaciar se't congelen les idees

Seguidament entrada al parc de Skaftafell. Hem fet alguns dels itineraris de trekking marcats, arribant a la Svartifoss, un salt d'aigua enmig de columnes negres, passant pel Sjónarnipa i finalment un llarg passeig fins al mirador una vista des de dalt del glaciar Skaftafelljökul, IMPRESSIONANT, les fotos no fan justicia de la grandesa i alhora sensació de silenci:


 és una gallina àrtica, una perdiu polar...
?!?!?!
Svartifoss, després d'esmorzar

 Se'm mullen les idees
Mirant a l'infinit..





Després, un dinar de pícnic a les moltes tauletes del parc (amb Skyr de postre, s'està tornant un vici..)  i caminata de despedida i en ruta, cap a un dels llocs que teniem més ganes de veure: els llacs Fjallsarlon, Breidarlon i Jökulsárlón. Formats per l'aigua de desglaç dels glaciars (l'aigua està a 2º!!!), van caien trocets (o moles) de gel també dels propis glaciars. No hem pogut arribar al  Breidarlon, perquè el camí estava tallat, però la vista i visita dels altres dos serà una cosa que no oblidarem mai. El llac Jökulsárlón desemboca directament al mar, i fa que la visita a la platgeta pròxima sigui especial, ja que blocs de gel en una platja és una cosa desconcertant de veure.
 Fjallsarlon, un cubito d'aquest per la cocacola i no s'escalfa mai més
 Icebergs reals!



  



Platja a Jökulsárlón.  Fent el tonto, com caiguis i et trenquis la crisma!
 Gel a la platja!!
BRUTAL!


I per dormir, a la Granja reaprofitada també per acollir hostes del Guesthouse Skatafell, acompanyats de ovelletes:
 Un dels edificis de la granja on avui dormirem, però són les 23.30 i encara és de dia!!!

Tot i ser de dia, els cavalls tenen son i dormen, estan tiesos.


La ruta d'avui:


Ver 033 - Skaftafell i llacs en un mapa más grande

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Game of thrones... frikisme a la maxima essencia, jeje!
Veient com la pedra queda engantxada al gel, espero q porteu polars de mes al cotxe perque jo diria q els amortitzeu en un parell d'hores.
Bona nit... o bon dia amb el sol de nit!
Vanessa FR

jr. papatxo ha dit...

Els paisatges són espectaculars i quasi us enveijo per la temperatura que teniu.
Veig que els turistes són molts, perquè esta amb adoquins el cami que va al Geyser.
Records de mamatxo i Sandra.
Salut "viajeros del mundo"

Marta (Jordi i Joan) ha dit...

Hola guapos!!
Aquesta vegada us estic seguint tarda però he posat Islàndia com un dels meus futurs destins per fer vacances...M'ha encantat! Ara gespa, ara gel, ara tapats, ara samarreta, a les 23:30 de dia...és que aquests contrastos són la bomba! I lo dels "banys termals" per rematar...
El que encara no sé és si, quan escriviu els noms, ho feu de memòria o llegint el mapa???

Molts petons i comenceu a buscar un dia per explicar-nos coses!!!

Marta R.B.

Publica un comentari a l'entrada