Fjörður

Avui, dia nacional d'Islandia, nosaltres en ruta. Hem soritit de la granja de Skatafell, acomiadant-nos de l'amo que semblava l'abuelo de la Heidi, rumb als Fiords de l'est. Hem passat per Hofn i Djúpivogur. En aquest punt la carretera 1 deixa d'estar asfaltada i passa a ser un camí de terra. Per fer drecera i estalviant-nos la meitat del camí, ens hem desviat per la carretera (o camí..) 939. Hem arribat directament a la zona del llac Lagarflot (o Logurinn), on diuen que hi ha un monstre (rotllo lago ness), però no l'hem pogut veure..


Després de dinar en unes tauletes de picnic al bosc més gran d'islandia (Hallormsstaðaskógu) hem anat a veure la cascada de Hengifoss  (de lluny, pq eren 2 km de pujada i avui no teniem ganes..). Després hem anat vorejant el llac i hem acabat a la Lyngas Guesthouse, on dormirem avui.

Com ens sobrava temps, hem aprofitat per anar al poblet de Seyðisfjörður, situat al fiord del mateix nom i on arriben els Ferris de Dinamarca i Illes Feroe. Un poblet pintoresc, però sobretot la carretera per arribar-hi, una carretera que travessa un immens camp de neu-gel. Sembla que estiguis a Alaska o l'Antartida.







Man on the ice

Una curiositat: a Islandia et trobes per tot arreu ovelles (n'hi ha 2 per cada habitant islandès) i a més, sempre van de tres en tres!!!
 Ovelletes, pugen per tot arreu

Per acabar, ja que avui a la Guesthouse hi ha cuina, hem fet de chefs. Hem comprat pasta amb salsa de formatge i després ens hem adonat que les instruccions per fer la salsa estaven només en islandès. total, que amb ajuda del google translate, sentit comú i 10 minuts d'estudi, sembla que encara ens ha sortit un sopar la mar de bò!!



Ruta d'avui:

Ver 04-Skafftafell-Fiords Oest en un mapa más grande

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Quines pintes cuinant! No passaríeu ni del primer programa de Masterchef... Quanta neu i gel i quant de sol, espero que torneu amb el ritme circadiari intacte

josep ramon (papatxo) ha dit...

Quan sigui una mica més vell estudiaré islandés perquè veig que no deu ser gaire dificil (per exemp. per dir una cosa es semblan al alemany, Welljunsadeídffagèntándd Sundaijjj.
De cotxes no sé si n'hi han gaires, pero neu i gel a tope. Veig que aneu molt bé per aquestos terrenys.
Adéu "viajeros del mundo".
jr. papatxo.

Anònim ha dit...

Per baixar l'estadistica en comptes de macarrons... ovelletes a la brasa! jeje
Vanessa FR

Publica un comentari a l'entrada